De meeste mensen

De meest gestelde vraag met het meest lastige antwoord om te geven, is in mijn geval: ‘Moet je morgen werken?’

Het is een simpele en op het eerste oog heel logische vraag. Althans, voor de meeste mensen. Het probleem is echter dat ik de meeste mensen niet ben en dat ik dus ook niet, net als die meeste mensen, een baan heb waarvan je wordt geacht om er op bepaalde dagen of tijdstippen te moeten zijn.

En als je iets niet moet, dan worden mensen (althans, de meeste dus) al snel argwanend. Want hoezo moet jij niet werken? We moeten toch allemaal werken? Iets met geld en huur en hypotheek en vaste lasten en…vul het rijtje maar aan. En nee, ik zal dat argument zeker niet ontkennen. De laatste keer dat ik checkte stond er namelijk geen clichématige geldboom in de tuin en kreeg ik bij het afrekenen van mijn boodschappen niet van het kassameisje te horen ‘och, laat dat afrekenen maar zitten, het is wel goed zo.’

Maar wat als je niet moet, maar je moet wel geld verdienen? Wat dan?
Gelukkig bestaat er naast zoiets als moeten werken ook nog zoiets als mogen werken.
Werken wanneer je wil en ook nog eens op de plek die je voorkeur heeft. Thuis, in een koffietentje, op een flexplek of – voor mijn part – zelfs in een kantoorpand.

Klinkt als een sprookje?

Wel eentje waarvan het plezier soms doorgaat tot in de late uurtjes. Of in het weekend. Of op andere momenten dat veel mensen niet moeten.

De meeste mensen niet moeten.

Net zoals ik.

Ik moet niks.
Ik mag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s