HEMA onderbroek

Ineens ligt het boek op mijn bureau.
Het Grote Sjoerd & Sanne Leuke Dingen Doe Boek.
Het klinkt als een slechte parodie op Suske & Wiske of als een vakantie-doe-boek zoals je vroeger meenam op zomervakanties waar geen einden aan leken te komen.

Ik blader erdoor heen.
Foto’s, krantenknipsels, filmkaartjes, bonnetjes van de eerste koopzondag in Veenendaal (‘Weet je nog? Toen kocht jij HEMA onderbroeken!’ – een historisch moment in ondergoed vereeuwigd). Ingeplakte herinneringen met hier en daar een geschreven voetnoot of datum. Instagram en Pinterest avant la lettre.

En liefde avant la houden van.

Want zo is deze boekenreeks gestart. Als bouquet roman uit de tijd dat we nog pas verliefd waren en niet samen woonden. Het schrift was niet alleen een dagboek van de leuke dingen die we samen deden, maar ook een gebundelde briefwisseling met de dingen die we meemaakten als we niet samen waren. En hoe erg we elkaar dan misten. Uiteraard.

Inmiddels zijn we 10 jaar later en hebben we geen schrift meer nodig om elkaar op de hoogte te houden van de dingen die we doen. Ook worden er geen brieven meer geschreven met hartjes en zijn onze romantische uitjes gedegradeerd tot de 2 + 1 gratis boxershorts op de eerste koopzondag van Veenendaal.

Totdat ik me bedenk dat die eerste koopzondag vorig jaar was.
En dat er nog meer recente knipsels in dat laatste deel zitten waarvan ik het bestaan niet wist. Wist ik überhaupt eigenlijk wel dat er een derde deel was? En hoe komt het hier ineens op mijn bureau?

Als ik uit het raam naar beneden kijk, poetst de man zijn fiets alsof er niks aan de hand is. Boven zijn fietsbroek piept de rand van een HEMA onderbroek.

Ineens krijg ik zin om een liefdesbrief te schrijven.
Op papier. Met hartjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s