Fake news

“Nou…tja…ik vind dat eigenlijk gewoon stom, mensen die voor een tweede keer trouwen. En dan het weer voor vandaag. Het is wordt vanmiddag zo’n 14 graden en daarmee is het extreem warm voor de tijd van het jaar.”

Net zo makkelijk als ze tussendoor even haar mening ventileert over het huwelijk van Patrick Kluivert, zo eenvoudig schakelt ze terug naar hogedrukgebieden en warmterecords.

Dat nieuwslezers ook maar gewoon mensen zijn, dat lijkt me niks nieuws. Wat wel nieuw lijkt te zijn, is de trend dat het mens-zijn van diezelfde nieuwslezers steeds vaker wordt ingezet om het nieuws ook persoonlijk te becommentariëren. Van een kleine voetnoot bij de januaristorm tot een heel epistel over waar de vakantie dit jaar heen gaat en dat het ‘echt heel irritant is’ om zo’n reis naar Indonesië goed te plannen.

Althans. Op de radio dan.
Op tv moet ik de eerste omroeper nog zien die lachend uitweidt over de griepepidemie gevolgd door een anekdote met emmers kots en geprakte banaan met sinaasappelsap. Laat staan dat er een momentje wordt genomen om even met de weerman of -vrouw te keuvelen over wat ze dit weekend hebben gedaan.

Want, nee. Noem me ouderwets, saai of behouden, maar eigenlijk wil ik het allemaal niet weten. Als ik naar het nieuws luister, wil ik nieuws horen. En dan het liefst op de klanken van een serieuze nieuwslezersstem. En ja, daar mag best een kleine persoonlijke noot bij zitten, maar als ik naar mensen wil luisteren die op een ‘leuke en luchtige’ wijze samen met de radiomaker alles van commentaar voorzien, dan kijk ik wel naar RTL Boulevard.

Want eigenlijk…nou…tja…eigenlijk vind ik dat gewoon stom, nieuwslezers die tijdens hun werk uit hun rol vallen. En dan het weer voor vandaag. Er zijn veel wolkenvelden en er valt lokaal wat regen. Het wordt zo’n 10 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s