Een huis van rijst

“Je hebt wát gedaan?! Zo snel?! Ik bedoel, er zijn mensen die langer nadenken over een paar schoenen.”

Klopt. Er zijn mensen die langer nadenken over het kopen van een paar schoenen. Ik geloof zelfs dat ik in de supermarkt wel eens langer heb staan twijfelen over een pak rijst. (Waar is de tijd gebleven dat je alleen witte en zilvervliesrijst had? Nu moet ik niet alleen kiezen of we rijst of pasta willen eten, maar ook of het dan meergranenrijst, notenrijst, wilde rijst, zwarte rijst, basmatirijst, quinoabulgurrijst of langkorrelige snelkokende maar biologisch verantwoorde fairtrade rijst is).

Afijn. De verbazing van de persoon in kwestie ging niet over het feit dat ik in recordtempo een pak rijst had uitgekozen en gekocht (die dag moet immers nog komen). Nee, we hadden zojuist binnen 24 uur een huis gekocht. Ja, u hoort het goed. Een huis. Zo’n ding waarvan ik me, tot die bewuste vrijdagmiddag toen we het gingen bezichtigen, niet kon voorstellen dat ik daar zomaar even een besluit over zou nemen. Zo’n vierkante constructie met een dak erop kost namelijk wel even iets meer dan het verschil tussen een pak A-merk zilvervliesrijst en een zak Euroshopper basmati.

Het probleem is echter, dat je op een pak rijst niet verliefd kan worden (het is mij tenminste nog nooit gebeurd) maar op een huis wel. Tenminste, dat is de enige verklaring die ik voor deze situatie heb. Ook al vind ik rijst heel lekker, ik heb nog nooit met een pak in de kamer staan dansen toen ik besloot er ‘gewoon voor te gaan’. Bij dit huis daarentegen… Het was alsof ik op koken stond en het deksel er bijna af vloog. De korte momentjes dat de makelaar even met zijn rug naar ons toe stond, playbackte ik met rode konen ‘Ikwilhetikwilhetikwilhetikwilhet!’

Kansloos verliefd. En wie verliefd is, doet domme dingen. Of koopt een huis met een bad met pootjes. Ik herhaal: een bad met póótjes! Heeft u nog meer redenen nodig? Of moet ik de wijnkelder nog even noemen?

Dus ja. We hebben een huis gekocht. Impulsief. Want soms moet je in het leven je tijd niet verdoen met het twijfelen over een pak met rijst. Maar gewoon kiezen voor waar je écht zin in hebt: pizza eten. In bad. Met een fles wijn.

3 gedachtes over “Een huis van rijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s