Portie pus

“Wow! Moet je deze zien!”

Terwijl de cyste langzaam uitgeknepen wordt, knijp ik mijn ogen dicht.
De ogen van mijn zusje daarentegen worden alsmaar groter en even denk ik dat ze nu het allerliefst in haar beeldscherm en in die puist zou willen kruipen om het uitknijpproces tot in volle glorie en detail te ervaren.

“Oh, ik vind dit toch zo lekker! Het is toch heerlijk om een puist uit te kunnen knijpen? Ik vind het gewoon bijna rustgevend om naar te kijken.”

Terwijl ik licht misselijk boven mijn kop thee hang, is mijn zusje alweer aanbeland bij de volgende mee-eter. Haast gehypnotiseerd kijkt ze hoe de zogenoemde krater van een blackhead met duwende vingers wordt bewerkt en daarna met een pincet uitgelepeld.

“Kijk deze! Kijk deze! Gigantisch! Niet normaal wat daar allemaal uitkomt!”

Ik wil het niet weten. Ik hoef het echt niet weten. Kunnen we niet gewoon naar schattige kattenfilmpjes kijken? Of naar baby’s die citroenen eten? Naar geiten met grote ballen voor mijn part. Als er maar geen pus of andere rotzooi uitkomt.

Des te witter ik wegtrek, des te roder worden de konen van mijn zusje. Als je wilt kun je jezelf op Youtube namelijk de hele avond vermaken met filmpjes van ontploffende puisten, etterende cystes en wormvormige uitstulpingen. Er is zelfs een Amerikaanse dermatologe die onder de veelzeggende naam ‘Dr. Pimple Popper’ een eigen Instagram-account en Youtube-kanaal heeft om mensen zoals mijn zusje dagelijks van een portie pus te voorzien. Het zal je baan maar wezen…

Maar blijkbaar is er dus wel een behoefte.  Ik bedoel, als je 2,4 miljoen volgers kan krijgen krijgen met het uitknijpen van puisten dan zijn er dus meer mensen zoals mijn zusje die rustig een mini-marsje kunnen wegwerken terwijl ze likkebaardend in plaats van kokhalzend kijken naar hoe de grootste puist ter wereld wordt opengesneden.

Pas als het laatste restje pus eindelijk zijn weg naar buiten heeft gevonden, is mijn zusje bereid iets anders op te zetten. Ik herinner me dat ik van de week een heel schattig filmpje voorbij zag komen van kittens die geboren werden. Terwijl ik het filmpje opzet en met grote ogen vol bewondering zit te kijken, draait mijn zusje haar hoofd wit weg.

“Gatverdamme! Die moederkat likt gewoon haar eigen kinderen schoon terwijl ze net uit haar zijn gekomen!”

Langzaam stop ik een mini-marsje in mijn mond en probeer niet te denken aan de pukkel die ik op mijn kin voel opkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s