Productief dagje

Zeven uur, dinsdagochtend. Een hele dag voor de boeg, zonder afspraken! Kijk, dat is mooi! Ik heb een hoop te doen, dus kan ik eindelijk die ellenlange to-do-lijst wegwerken. Maar laten we eerst even beginnen met een kopje thee – ‘Whiep whiep whiep!’ – …en de cavia’s eten geven. – ‘Mauw!’ – …En de kat naar buiten laten. En weer naar binnen. En nog even naar buiten. – ‘Mauw!’ -Ja, jij krijgt ook brokjes.

Waar was ik? Oja, to do lijst! Laat ik eens beginnen die tweets voor die opdrachtgever voor de komende week in te plannen. Kan ik meteen – poehoes! Aan de kant! – ….Kan ik meteen even de tijdlijn doorscrollen om wat reacties te geven. O shit! Nu gaan ze ook meteen terug reageren natuurlijk!

Honger. Ik heb honger. Even ontbijten dan maar. Hoe laat is het? Acht uur. Oh, nog de hele dag voor de boeg. Even die tweets afmaken. Doe ik daarna meteen even mijn mail. Hé, een appje. Of ik even kan reageren op de datumprikker voor die werkafspraak? Ok. Doet me denken dat ik ook nog moet kijken naar een datum voor die meidenavond. En dat ik echt hoognodig nog en date moet plannen met een andere vriendin. Agenda. Waar is mijn agenda? Meteen maar even kijken wat er überhaupt volgende week allemaal op de planning staat. Filmdienst? Dit weekend? Ok, even aan mijn to-do-lijst toevoegen dat ik ook nog een inleiding moet voorbereiden voor de film (en even moet opzoeken welke film er eigenlijk draait – kan ik net zo goed meteen even doen).

Ok. Tien uur. Tweets klaar, mail klaar. Laat ik dan ook maar meteen nog even mijn werkmail checken. Oh, en Facebook! Ik zou nog wat posts plaatsen. Dat is waar ook! Laat ik dat meteen maar even doen. Scroll ik direct mijn eigen tijdlijn nog even door. Hé, een nieuw blog! En een leuk kattenfilmpje (who can resist little movies of fluffy kittens?!) Laat ik dan maar meteen ook zo sociaal doen om bij een aantal mensen te reageren.

Mauw! – O hoi poes! Je bent weer wakker? Wat? Wil je naar buiten? Ok. Kom maar. Jeetje….wat een haren overal zeg! Ben je chronisch in de rui ofzo? Nu ik eens rondkijk…een rondje met de stofzuiger zou de kamer geen kwaad kunnen geloof ik. En nu ik die rotzooi eenmaal heb gezien kan ik natuurlijk sowieso niet meer geconcentreerd werken. Nou, even snel dan. Doe ik daarna meteen even boodschappen. Is dat ook weer gebeurd. Moet ik natuurlijk wel even bedenken wat we gaan eten. Mmmm…waar heb ik zin in? Ik app vriendje wel even waar hij zin in heeft. Pasta? Hè gats, alles behalve pasta vanavond hoor! Ik haar wel noedels.

Zo! Dat werkt toch een stuk lekkerder. Zo in een opgeruimd huis met een volle koelkast….en een lege maag. Ok, even lunchen dan en dan gaan we echt weer aan de slag! Check ik meteen maar even online het nieuws of ik nog belangrijke dingen heb gemist. En ja, ik geef toe, scroll ik ook even langs de ‘achterklap’ want dat hapt toch net een stukje lekkerder weg tijdens de lunch dan oorlogsdrama’s.

Klepperdeklep! Hé, post! Zal vast niks zijn, maar wil toch even kijken. Toch jammer dat je tegenwoordig nog maar zo weinig brieven en kaarten ontvangt. Doet me denken, ik heb ook nog wel wat kaartjes te versturen! Wil ik wel van die leuke persoonlijke met foto’s erop. Even die foto’s in mijn dropbox plaatsen dus maar. Maar in welk mapje? Pfff..daar kan ook wel wat meer structuur in aangebracht worden zeg! Laat ik dat meteen maar even doen, want anders zoek ik die foto’s nu voor nop en kan ik straks niks meer terugvinden.

Drie uur. Gaar. En nog zoveel te doen! Waarom gaat een dag zo snel? Ja poes, je mag naar buiten! Kopje thee dan maar? App ik meteen even hoe laat we nou zondag naar die wedstrijd vertrekken. Wat voor weer wordt het zondag eigenlijk? Even checken. Oh nee, het wordt bagger dus! En ik wilde ook nog een filmpje opnemen dat weekend. Shit! Daar heb ik wel zon bij nodig. En nu? Wacht! Als ik vriendje nou app hoe laat hij thuis is, dan fietsen we dan meteen door voor het filmpje. Kan ik mooi u het event vast aanmaken en kan alles vanavond, als ik de boel gemonteerd heb, hoppa in één keer online. Kan ik dat vast van mij to-do-lijst voor vrijdag afstrepen. Als dat niet productief is, dan weet ik het ook niet meer!

Maar nu eerst nog écht even aan de slag. Waar was ik eigenlijk mee bezig? Nou ja, dan die nieuw binnengekomen mailtjes maar even. Wat?! Vijf uur alweer? Shit, ik heb ook nog dansen vanavond! Hoe ga ik dat doen? Nou, dan maar even snel een broodje met een restje soep nu. Kunnen we zo dat filmpje maken, ga ik daarna direct door naar dansen en eet ik na afloop nog wel wat. Die noedels blijven wel goed en voor meneer haal ik wel even een hamburger uit de vriezer.

Whiep whiep!
Mauw mauw!

Ja, jongens, jullie krijgen ook eten. Zo!  Ik ben druk en moet nog écht even dit van mijn to-do-lijst strepen. Maar eerst dat ene tweetje nog even….

2 gedachtes over “Productief dagje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s