Black Friday

Al weken word je ermee om de oren geslagen.
In de mail, op Facebook, in bushokjes en godbetert zelfs een speciale editie van het lokale krantje. Met schreeuwerige letters en deals ‘die je écht niet mag missen’, lijkt dit Sinterklaasfeest voor volwassenen zelfs voor héél even die hele pietendiscussie naar de achtergrond te doen verdwijnen. De actuele vraag is nu: willen we een zwarte of een witte keukenmachine?

Black Friday. Het ‘feest’ dat uit Amerika is overgewaaid en traditioneel volgt op de dag na Thanksgiving. Immers, niks lekkerder dan na een hele dag dankbaar te zijn geweest, je daarna het schompes te shoppen. Zo dankbaar zijn we voor al die koopjes en afprijzingen. Die overigens lang niet altijd echte koopjes en afprijzingen zijn. Maar dat willen we niet horen. We willen rood doorkraste cijfers zien en oplopende percentages die een aflopend schuldgevoel tonen.

Want nee, natuurlijk hebben we niks nodig. We zijn immers dankbaar voor wat we hebben toch? Maar ja, die broek voor een tientje en dat extra paar hakken voor een bijzondere gelegenheid ook al weet je nog niet wanneer die gelegenheid zal zijn, die kun je natuurlijk niet laten liggen, toch? Een schuldgevoel hebben is erg, maar een dief van je eigen portemonnee zijn is onvergeeflijk.

Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. En dat is dat het vandaag ook Sint Pannekoek is: Een feestdag en waarbij onder andere geld wordt ingezameld voor lokale goede doelen. Dat het een verzonnen feestdag is van Jan Kruis in zijn strip Jan, Jans en de kinderen, dat doet er niet toe. Als je met een nep-feestdag daadwerkelijk iets voor een ander kan betekenen, dan is alleen dat al de reden waard om het jaarlijks groot te vieren.

Enne…met een beetje geluk is de pannenkoekmix vandaag flink in de aanbieding.

Werd het toch nog een mooie dankbare vrijdag.

4 gedachtes over “Black Friday

  1. Komt goed uit dat ik vanmiddag poffertjes op had na een training als vrijwilliger bij Running Blind. Ben zelf een consuminderaar dus die zwarte vrijdag spreekt me niet zo aan. Maar als ik dan toch 15% korting krijg dan ga ik wel vandaag even die lamp kopen (die kapot was). Zo Hollands ben ik dan ook wel weer.

    Geliked door 1 persoon

    1. Oh, maar dat snap ik hoor! Tuurlijk, als je iets toch al nodig had, dan is die extra korting mooi meegenomen. Ik ben ook geen heilige wat dat betreft. Maar puur het kopen om het kopen? Alleen maar om die deals? Dat lijkt me nou niet echt nodig…

      Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s