Geen weer

‘Hé, ben je aan het sporten?’

Ik kijk op van mijn telefoon om te zien aan wie deze vraag is gericht, maar kan op het lege perron niet anders constateren dan dat de vrouw het tegen mij heeft.

Ik twijfel wat ik moet antwoorden op haar vraag. Al zittend scrollen door je Instagram tijdlijn is niet bepaald het soort activiteit dat ik zou scharen onder het werkwoord ‘sporten’. Hoewel ik me kan voorstellen dat de trainingsbroek die ik aanheb voor enige misleiding kan zorgen.

‘Ik kom echt ineens zoveel mensen tegen die sporten. Het lijkt wel een teken van bovenaf weet je. Alsof al die mensen mij iets willen vertellen.’

De vrouw gaat tegenover mij zitten. Dikke blauwe oogschaduw steekt fel af tegen de grijze lucht. Haar paarse jas glinstert van de eerste regendruppels en haar volle lippen zijn omlijnd met donkerrood. Op haar hoofd draagt ze een muts met de afbeelding van een poes. Als er één ding is dat ik haar zou willen vertellen, is dat het eruit ziet dat het vandaag hondenweer gaat worden.

‘Ik kom niet echt uit een fijne periode weet je. Slecht voor mijzelf zorgen, je kent het wel.  Maar nu, al die sportende mensen. Dat zou ik ook moeten doen. Buiten, frisse lucht.’

Voor een paar seconden sluit ze haar ogen. De diepe inademing doet haar buik en de gouden gesp van haar riem opbollen. Wijdbeens slaakt ze een zucht en trekt de poezenmuts nog wat verder over haar oren. Boven onze hoofden pakken de wolken zich dreigend samen. Regen klettert op rails. In de verte komt de trein langzaam dichterbij.

Met mijn telefoon in de ene hand en mijn sporttas in de andere sta ik op.
En nog voordat ik de trein instap hoor ik haar zeggen wat ik denk.

‘Het is eigenlijk geen weer om te sporten vandaag.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s