Mijn baas

Sinds kort heb ik een nieuwe baan. En met een nieuwe baan komt een nieuwe baas.
Ik werkte al een tijdje parttime voor haar, maar nu sinds twee maanden fulltime. Ik heb geen contract van haar gekregen, maar wel een hoop vertrouwen. Ergens helemaal voor gaan is immers niet niks. Dat brengt soms zijn onzekerheden met zich mee. Gelukkig heeft ze mij een mooi overzicht gegeven. Een overzicht dat laat zien dat het goed komt. Dat ik mij de komende maanden in ieder geval geen zorgen hoef te maken.

Ze is flexibel, mijn nieuwe werkgever. Geen 40 uur op kantoor met koffie uit plastic bekers, maar een laptop in een roze rugtas om in theaters, op veranda’s, creatieve hotspots of koffietentjes te werken.

Ook over hardlopen onder werktijd doet ze niet moeilijk. Balans is belangrijk en ze weet dat ik van een rondje bos vaak een stuk productiever thuiskom. Dat ik daartegenover ook wel eens om 6:00 ’s ochtends in het bos te vinden ben, om daarna netjes om 08:00 achter de mailbox te kruipen, dat ziet ze als een mooie bijkomstigheid.

Aan vaste begin- en eindtijden doet ze niet. ‘Het werk is af wanneer het af is’, is haar motto. Het probleem is af en toe echter wel dat het werk eigenlijk nooit af is. En dat zich altijd nieuwe klussen aandien te ‘te mooi zijn om te laten liggen’. Zo wil het dus nog wel eens voorkomen dat het gebrek aan begin- en eindtijden ook letterlijk een gebrek aan begin- en eindtijd betekent.

Ze zeggen wel eens dat sommige mensen hun collega’s vaker zien dan hun partner. Gelukkig kunnen mijn partner en mijn baas goed door één deur. Alhoewel hij haar af en toe ook vervloekt en zegt dat ze mij niet zo hard moet laten werken. Daar luistert ze zo nu en dan wel naar, maar meestal is ze eigenwijs. Hoewel ze het ook wel eens goed wil maken met appeltaart of een Engelse pie. Wie paait, zal oogsten.

Het is een strenge tante, mijn baas. Stilstaan is niet zo haar ding en even pas op de plaats maken is lastig als er zoveel leuke klussen zijn. Gelukkig weet ze ook dat ik net nieuw ben en nog een hoop moet leren. Zoals dat echte eigen bazen zichzelf soms ook een momentje vrijaf gunnen. En de laptop op de veranda verruilen voor een ijskoud biertje.

Een gedachte over “Mijn baas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s