Kristalhelder

“Dag mevrouw. Nee, komt u gerust binnen hoor! Ja, ik was even druk bezig, maar dat heb je met een winkel hè. Dan komen mensen toch gewoon binnen lopen. Haha! Maar kijkt u rustig even rond. Ik zal u alvast even een folder geven. Alstublie…goh mevouw, wat zie ik? U draagt kristallen in uw oren? Hartstikke goed! Jaja, dat is goed voor uw luchtwegen weet u. Héél goed voor de longen kristal. Geeft je meer lucht en daardoor ook meer ruimte in je hoofd. Dan kun je de dingen helderder zien. Beter relativeren. Wat zegt u? Of de uitspraak kristalhelder daar ook vandaan komt? Haha, nou dat weet ik niet hoor! Maar ik weet wel dat het heel goed voor u is. Echt, gelooft u mij, als meer mensen kristallen in hun oren zouden dragen dan zou de wereld er een stuk beter uitzien. Mensen zouden rustiger zijn, minder zeuren, minder kritiek op elkaar hebben. Wat zegt u? Dat heeft u al niet? Haha, nou mevrouw, dan bent u één van de weinigen hoor! Zoveel mensen die zich druk maken om vanalles en nog wat. Ik begrijp het ook wel hoor. Het is stress weet u. Drukte in het hoofd. Gelukkig heb ik daar weinig last van. Wacht, ik zal u nog even een folder geven van de workshops die ik geef: Qi Gong. Hart-stik-ke goed voor lichaam én geest! Wat zegt u? Een soort yoga? Haha, ja zo zou u het kunnen zeggen ja: een soort Chinese yoga. Maar héél goed voor u hoor! Net zoals die kristallen. Het zorgt ervoor dat lichaam, geest en energie verbonden worden. Dat het blijft stromen. Ook wat betreft creativiteit hè. Dat zit bij veel mensen toch wel geblokkeerd. Maar als u dit probeert, ik verzeker u, energie, creativiteit en rust in uw hoofd te over hoor! Ja, toch zonde dat veel mensen dat niet zien. Dat is in Gambia wel anders. Daar weten ze nog hoe je moet omgaan met de Qi van het lichaam. En de sieraden die ze daar verkopen hè. Zo puur! Tja, zo is deze winkel eigenlijk ontstaan. Uit de hand gelopen hobby. Wat heeft u trouwens ook een beeldige ketting om! Uit Lima zegt u? Prachtig! Ik zie dat het schelp is. Parelmoer. Hartstikke goed om deze te dragen. Ja, parelmoer zuivert uw chakra’s weet u. Vandaar dat ik hier bij de ingang ook schelpenslingers heb hangen. Heel goed om alles hierbinnen zuiver te houden. Ja, er lopen toch genoeg mensen binnen zo dagelijks en die hebben niet allemaal kristallen in hun oren, haha! Maar eerlijk, heel goed van u. Als meer mensen dat zouden doen… Oh, mevrouw wilt u die badpakken niet bij het stofje pakken? Liever bij de haakjes. Het is bijzondere stof uit Italië ziet u. Ja, zoals ik al zei, Qi Gong geeft zoveel energie, ik ben er naast sieraden maar badpakken bij gaan doen. Ja, die maak ik allemaal zelf. Heerlijk rustgevend. Zou u trouwens geïnteresseerd zijn in een reisje Gambia? Ik heb hier nog wel een folder liggen. Ebola zegt u? Welnee! Dat is daar niet en zal er ook niet komen. Dat heeft met cultuur te maken weet u. En hygiëne. Ze hebben toch andere rituelen daar. Maar goed, zoals ik al zei. Mensen maken zich druk. Dat hele ebola-gebeuren is gewoon enorm opgeblazen. Tja, dat krijg je van stress. Mensen kunnen zich niet meer ontspannen. Terwijl het juist heel goed is om af en toe ook rust te houden. Je brein een kleine pauze te gunnen. Daar is die groene armband die u nu vast heeft overigens uitermate geschikt voor. Amethist gesteente is het. Heel goed voor innerlijke rust. Ja, dat onderschatten mensen vaak, maar edelstenen en mineralen kunnen echt heel veel voor u doen. En het zijn ook echt hele mooie sieraden. Allemaal handgemaakt. Geen nepkristallen hoor! Oh nee! Nee, ik koop het allemaal zelf in in Gambia. En daar geef ik dus ook die cursussen. Actieve trips om je Qi weer te vinden. Daar is Gambia een heel geschikte plek voor. Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. Ontspannen, evenwichtiger in het leven staan. Echt, ik ben zo blij dat ik dit hebt ontdekt. De rust die ik nu voel die is…nou, haha, u zei het eigenlijk al, kristalhelder.”

1612 Agaat Ring geverfd met kristallen nr.1 40x30x21mm 27.7gram 18mm diameter 17

Een gedachte over “Kristalhelder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s